Strona główna rozwiń menu
Serwis używa plików cookies zgodnie z polityką prywatności pozostając w serwisie akceptują Państwo te warunki

Szanowanie jedzenia w placówkach edukacyjnych – warsztaty

Zarząd Zieleni Miejskiej w Krakowie wraz z firmami Venturis Horeca oraz Winiary zapraszają przedstawicieli przedszkoli oraz szkół podstawowych – dyrekcję, intendentki i intendentów, personel kuchni, zainteresowanych nauczycieli – do udziału w warsztatach "Szanowanie jedzenia w placówkach edukacyjnych – jak polepszać jakość i marnować mniej żywności?".

materiały organizatorów
Fot. materiały organizatorów

Program warsztatów:

  1. Dlaczego wyrzucamy jedzenie w placówkach edukacyjnych?
  2. Kluczowe problemy z tym związane.
  3. Ile jedzenia marnuje się w placówkach edukacyjnych w kg i zł?
  4. Jak normy żywieniowe i kontrole wpływają na skalę marnotrawstwa?
  5. O jadłospisie.
  6. O resztkach i dokładkach.
  7. O nieobecnościach.
  8. O maszynach vendingowych i sklepikach w szkołach
  9. Propozycje rozwiązań problemów na poziomie placówki, miasta, kraju – co realnie i praktycznie można zrobić?
  10. Jak planować produkcję, aby generować oszczędności?
  11. Budowanie świadomości dzieci a wyrzucanie jedzenia.
  12. Co jeśli będziemy gotować dla wszystkich dzieci? (plany Rządu)
  13. Podsumowanie – o programie Winiar dla szkół podstawowych.

    Termin: 21 marca 2024, w godz. 10-14, Sala Kupiecka w Urzędzie Miasta Krakowa, Pl. Wszystkich św. 3-4

W trakcie wydarzenia przewidziany jest poczęstunek dla uczestników.

Prosimy o zgłaszanie chęci udziału w wydarzeniu poprzez rejestrację za pośrednictwem LINKU.

Ilość miejsc ograniczona.

pokaż metkę
Osoba publikująca: TOMASZ KOBYLAŃSKI
Podmiot publikujący: Portal Edukacyjny
Data publikacji: 2024-03-11
Data aktualizacji: 2024-03-12
Powrót

Zobacz także

Znajdź